The Silver Fox


Vopsitul părului la bărbați e o formă de trădare contemporană. Niciuna dintre femeile cu care am discutat pe tema asta nu mi-a spus că s-a gândit vreodată cum ar arăta căniți George Clooney, Sean Connery, Richard Gere sau Alain Delon. Cu părul șaten, roșcat, blond sau negru-corb acești oameni nu există. Pur și simplu nu sunt posibili.

Încărunțirea e semn de bătrânețe doar pentru cel complexat care nu își asumă greșelile, fericirile, eșecurile și iubirile prin care a trecut.  Cel care încearcă să își ascundă viața sub vopsea nu face altceva decât să atragă cu urlet atenția asupra faptului că târăște după el imaginea celui care a fost și care, după mintea lui, încă mai e.  Vrea să țină pasul cu un timp care nu mai e demult al lui – în cazul ăsta de ce nu poartă curele late cu catarame ovale și mari cât palma de țăran harnic, sau perciuni cât copanele întregi de găină campion, sau pantaloni evazați așa cum făceau în vremea când aveau succes?…

Silver fox, salt and pepper, fifty shades of…, la ei nu ajunge nimic din alinturile astea pe care ele le-au inventat pentru bărbații cu părul sur – încă n-am auzit să li se spună hotties, dar nu m-aș mira; sofisticăciune încă pare și mai bun… Nu în ultimul rând, cred că tipul ăsta care niciodată nu bagă de seamă semnalele și dorințele femeii e preocupat mai mult de sine decât de oricine în viața asta.

Când întâlnesc un bărbat înspicat ele înțeleg pe deplin pe cine au în față. Știu în adânc ce înseamnă și cum se traduce fiecare fir de păr alb : forță, demnitate, distincție, înțelepciune. Încredere în sine. Sunt atrase de toate calitățile astea și de fiecare-n parte; și chiar mai atente decât lasă să se înțeleagă…

Femeile sunt fermecate de grizonanți pentru că sunt sensibile la experiență cuvânt care, la ele, capătă un milion de nuanțe de la înțelesul brut până la capacitatea unui bărbat de a proteja. Iar puterea asta, de a ocroti, noi bărbații o capătăm târziu, când avem sufletul plin de cicatrici.

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Via, via…
March 11, 2016
YOUTH
March 08, 2016
SĂNĂTATE MAJESTATEA TA!
March 03, 2016
E primăvară!
March 02, 2016

1 Comments

Neagoie Ionela Adriana
Reply March 15, 2016

Esti foarte bine asa cum esti,da,esti grizonat,un plus de farmec,important este ca tu nu simti nevoia sa ascunzi acest lucru,iar femeia de langa tine te accepta ,in mod responsabil,zic eu,cu par grizonat sau fara.Stii cum le zic eu la firele albe?fire de intelepciune! :-)tane cose buone per te e i tuoi cari,bello!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *