Sfârșitul verii. Îmi e bine.


A început ploaia. Cade mărunt, bătută de vânt, izbită în geamuri. Picăturile sunt șoapte ale unei veri întregi (iunie-iulie-august) care moare acum, în noaptea asta; o să învie ea la anul, cândva, într-o dimineață.

E răcoare. Am pe mine un tricou cu mâneci lungi, grena, pe care scrie Banana Republic și asta ar cam fi tot de spus despre el… Citesc o carte scrisă de un om deștept și beau un pahar de vin. Telefonul e la etaj, dat pe silent. Ascult un radio pe net, cu vechituri – acum e Tom Jones, Vocea, Tatăl-Taților.

Îmi e bine.

18 august 2016

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

1 Comments

Victor
Reply August 18, 2016

De mic am observat un detaliu pe care nu l-am vazut conirmat stiintific si pe care il sesizez tot mai putin odata cu inaintarea in varsta: dupa jumatatea lui august lumina zilei este diferita. Nu are legatura nici cu durata zilei, nici cu temperatra de afara. Este pur si simplu diferita, devine mai galbena.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *