Săptămâna 18 – 24 aprilie


Săptămâna trecută scriam pe site că o eventuală candidatură a lui Popescu Piedone la Primărie este la fel de abjectă ca o profanare de morminte. Marțea asta Tribunalul Bucureşti a decis că omul nu poate candida iar sentinţa dată este definitivă; Piedone zice că nu se lasă și tot participă în alegeri. Cum să nu-l apreciezi pe tipul ăsta?…

EBU (European Broadcasting Union) interzice TVR participarea la Eurovision. Dincolo de acest anunț sec stau: 1) rușinea, 2) o premieră în istoria EBU, a Eurovision, a TVR și 3) o datorie de peste 10 milioane de euro. Sigur că vor fi consecințe ce vor afecta competiții (nu numai muzicale) dar marea hibă e achitarea datoriilor. Din ce bani va plăti TVR-ul datoria?, asta-i întrebarea… Iar Călin Popescu Tăriceanu (senator) zicea la începutul săptămânii că „Este anormal, nu reprezentantul salariaților trebuie să fie conducătorul televiziunii publice”. Desigur, cel mai bine ar fi să fie cineva pus politic, că s-a văzut că numai așa lucrurile sunt profi și merg brici (Televiziunea Publică are datorii de 160 milioane euro).

Miercuri, 20 aprilie, PNL il retrage pe Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei. Este e al treilea candidat, dupa Bușoi și Orban, care iese din schemă. Cu strategia asta ”uite candidatul, nu e candidatul” nu se câștigă respectul cetățeanului. Nici alegerile. 

Moare Prince, joi. Lumea e în șoc, nimic nu prevestea asta, nici astăzi încă nu se știe de ce a murit. Rămân în urma lui muzică de mare clasă, de predat la cursul de compoziție al oricărei Universități serioase din lume, tehnici de chitară și hituri care se vor duce odată cu dispariția noastră, a tuturor, în neant.

Weekend încărcat de sărbători religioase: sâmbătă, ziua Sfântului Gheorghe iar duminică Ziua Floriilor, zi în care Iisus Hristos a intrat in Ierusalim. Multimea, recunoscandu-L ca fiind adevaratul Mantuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic si cântări de bucurie. Nu a trecut o săptămână și aceeași mulțime avea să asiste la răstignirea Lui și salvarea tâlharului Barabas… Față de cum s-a ales acum două mii de ani nu mi se pare că s-a schimbat nimic – și azi oamenii preferă ticăloșii lăsându-i să moară pe blânzi.

 

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

2 Comments

Rodica
Reply April 23, 2016

Excelente comentarii ale evenimentelor din ultima saptamana! Mi-amintesc, cu mare bucurie ca in urma cu multi ani v-am intalnit, absolut intamplator la Patriarhie, in prima zi de Pasti si v-am rugat sa faceti o poza cu noi. Ati acceptat si pentru mine este o amintire foarte frumoasa!

Mi se pare groaznic faptul ca romanii nu vor mai vedea Eurovision-ul si unele competitii sportive internationale. Guvernul Romaniei trebuia sa rezolve aceasta situatie, pentru ca este vorba de televiziunea nationala. Trebuia sa plateasca si apoi sa caute vinovatii si recuperarea pagubei. Ce s-a obtinut astfel? E o rusine si un fapt unic si penibil in istoria Romaniei si a Europei.

Cat despre ceea ce scrieti cu o mare profunzime in finalul comentariilor saptamanii acesteia, faptul ca romanii ii prefera pe ticalosi si ii ignora pe cei blanzi, aveti perfecta dreptate. Sunt cuvinte care dor, tocmai pentru ca sunt adevarate. De-ar da Domnul ca aceasta situatie anormala sa se schimbe!

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si frumoase impliniri profesionale!

    Caravana
    Reply April 24, 2016

    Va multumesc pentru aprecieri. Daca mai aveti fotografia aceea, mi-o puteti trimite? O seara buna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *