SĂNĂTATE MAJESTATEA TA!


România și-a pierdut Regele de mai multe ori și a ratat să devină ce a fost – o Monarhie. Când a revenit Majestatea Sa în pe 25 decembrie 1990, în ziua de Craciun – ce zi cu încărcătură uriașă pentru (re)nașterea unei națiuni – a fost înconjurat de armată, de TAB-uri, i s-a pus Kalashnikovul în piept și a fost escortat la Aeroport ca ultimul hoț.

Cine a făcut asta, eu? Tu?… Nu, nu noi, ci urmașii celor care în 1947 l-au izgonit din țară. Din țara lui. Huiduielile și porcăriile urlate atunci la adresa Regelui de niște oameni dresați de comunism și tâmpiți de munca brută, mi-au rămas în minte. La fel și mizeriile, jignirile și minciunile scrise în ziare și mai mizerabile – vă place, măi amărâților, cum e România acum?…

Nu știu ce ar fi fost și cum ar fi arătat țara mea dacă Regele și-ar fi primit România înapoi, atunci, în 1990. Dar am toate motivele, raționale și sentimentale, să cred că ar fi fost altfel. Mai normală. Mai bine. Mai sănătoasă…. România s-ar fi întors la ea însăși.

Sănătate Majestatea Ta!

Așa să ne ajute Dumnezeu.

(surse foto: www.familiaregala.ro și https://ro.wikipedia.org/wiki/Heraldica_României)

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

YOU MIGHT ALSO LIKE

The Silver Fox
March 15, 2016
Via, via…
March 11, 2016
YOUTH
March 08, 2016
E primăvară!
March 02, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *