Nucu


Nucu era student la medicină, un tip despre care femeile ziceau că e frumos și a fost unul dintre eroii copilăriei mele. Sigur, la ceva distanță de păpușile Muppets care mă fascinau, dar asta e altceva. 

Aveam vreo 10 ani la scena pe care am s-o povestesc dar țin minte tot, ca și când s-ar fi întâmplat ieri… 

– Le vezi pe tipele alea trei de pe trotuar? m-a întrebat Nucu

– Da, i-am răspuns – sigur că le vedeam, erau vizavi de noi, nu ne despărțea decât Bulevardul Duca. 

– Una va rămâne pe trotuar, două vor traversa. Pe aia care va sta pe loc am s-o agăț. 

Știam ce înseamnă asta chiar dacă nu agățasem nimic niciodata că aveam 10 ani, dar ce vedeam eu erau trei tipe care stăteau de vorbă. Râdeau și gesticulau dar vorbeau și atat, niciuna nu părea să vrea să facă altceva în toată viața ei.

– De unde ștîi că o să traverseze două și o să ramana una? Dacă trec toate trei?

– Ai să vezi…

Nu aveam cum să aud ce iși spun – atunci dar și acum Duca e un bulevard destul de lat, mai ales pe colț unde era Magazinul Sora. Nu știu ce s-a întâmplat între ele și nu am nicio explicatie pentru ce a urmat dar două au traversat și una a ramas în loc. 

Așa cum a zis Nucu că va fi… 

Era cea mai frumoasă dintre ele. Era îmbracată cu o ie și cu niște pantaloni albi, evazați și avea pe cap o pereche de ochelari de soare mari, rotunzi și maro care îi țineau părul. Nucu mi-a făcut cu ochiul și a râs scurt. Apoi a traversat… 

Am vazut cum el o întreba și ea îi răspundea. Și iar. Apoi el îi răspundea ceva și ea râdea… 

Iar eu, de vizavi, mă uitam la ei ca la un film mut.

La scurt timp după scena asta am auzit că Nucu a fugit din țară. Spre deosebire de alții, foarte puțini care plecau el alesese să fugă. Iar atunci când cineva reușea asta era clar că nu se mai întorcea niciodată. 

Astăzi am oprit la stopul din intersecția Rosetti cu Magheru. În stanga am văzut trei fete tinere care stăteau de vorbă. Râdeau, gesticulau și părea că vor să facă asta pentru tot restul vieții lor… Mi-am intors capul pe trotuarul celălalt și am văzut un domn grizonat, îmbrăcat impecabil care iși ținea o mână în buzunar iar cu cealaltă ducea o țigară la gură. Se uita înspre cele trei fete cu calm. 

Semaforul s-a pus pe verde și a trebuit sa plec. Nu știu dacă două au traversat și una a rămas pe trotuar.

Nucu, te-ai intors?….

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

1 Comments

Mihaela
Reply June 28, 2018

Bai, esti culmea! Citeste, focului, ce scrie, iti trebuie acum emisiune!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *