Lui Teacher, de Ziua Educației


Poza asta e din vremea în care nu exista Ziua Educației. Și matricola tot de atunci e, a fost a mea; nu dădeam doi bani pe ea, o consideram o prostie – de ce să porți un număr pe braț? La ce bun să știe lumea în tramvai sau pe stradă unde înveți? Întelegeam aia cu ”liceul de filologie istorie” (erau două, Iulia Hașdeu și Zoia) dar ce era prostia asta cu ”industrial”?…

Nimeni nu mi-a răspuns la astea. A, ba da! A încercat un profesor senzațional, de engleză, modern încă de-atunci, slăbănog și îmbrăcat în costum din tweed, care nu voia să audă tovarășe profesor ci insista să i se spună Teacher , care mi-a zis că matricolele sunt utile pentru ca elevul să poată fi reperat. ”Și dat în gât?” l-am întrebat cu obrăznicia proprie adolescenței; ”da, și dat în gât” a adăugat el, a râs și a strivit țigara cu piciorul fix lângă gardul sălii de sport.

Azi a fost Ziua Educației s-a dat liber – în afară de chestiunea asta nu cred că folosește la ceva – iar eu m-am gândit la Teacher, pe care nu l-am mai văzut de atunci. God bless you, Teacher, wherever you are.

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *