Sunetul primăverii moarte


În România, ecologia e prea puțin stare națională. Nici n-ar fi avut cum să fie altfel – în comunism oamenii își spălau covoarele cu săpun în lac iar în capitalism au omorât păduri întregi. Nici nu știu dacă întâmplător sau nu ecologia și oncologia în limba română sună aproape la fel.

În România, ecologia e mai degrabă o aventură emoțională, sunt barba și ochelarii cu ramă neagră și groasă ca uniformă, e o culoare, e o bicicletă, e un hai să facem fără a se da exact punctul de întâlnire. E ceva despre care pe prea mulți fătălăi și escroci i-am văzut vorbind.

Sunetul primăverii moarte e un film scurt, de 3:26, despre natură, umanitate și ecologie.

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

1 Comments

Sabau Ana Liana
Reply August 9, 2016

Excelent! De fapt e excelentă preocuparea domnului. E excelentă natura. E de nedorit ceea ce se întâmplă. Vina o poartă omul. In primăvară am fost la curățenie prin sat.Din satul meu au mai participat doua persoane, vreo doua ore.Am fost două zile. S a spus ca am facut comuna de rușine. ...deci? Despre ce vorbim? Mi e trist!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *