Părerea mea despre TVR


Am fost chemat la o discuție legată de prezentarea unor ediții speciale de patru emisiuni, de luni până joi, pe tema Televiziunii Publice. Mi s-a spus că la “Săptămâna TVR” vor fi invitate nume mari, persoane cu notorietate și cuvânt greu din media și, atât câte au mai rămas, din Televiziunea publică.

Trebuia să dau un răspuns… Toată lumea știe în ce moment limită se află Televiziunea, atât din punct de vedere datorii, buget, investiții, programe cât și de imagine. Situația este catastrofală, este fără precedent, iar a modera o emisiune legată de soarta TVR, in aceste condiții, nu e deloc o chestiune ușoară sau plăcută. M-am întrebat eu însumi dacă Televiziunea Română mai poate fi salvată. Dacă mai poate face performanță. Dacă mai poate conta pe piața media și cât de îndelungat va fi procesul de redresare a Televiziunii publice?…

Dacă aș ști că la conducerea acestei instituții vor fi puși iar oameni care nu au nicio legătura cu televiziunea sau că într-un viitor Consiliu de Administrație își vor găsi iar culcuș oameni ”de-ai noștri” din TVR pe care însă nu-i știe nimeni dincolo de gardul din Dorobanți nici după nume nici după valoare; dacă aș ști că șefi de departamente vor fi dintre cei care au îmbătrânit plimbând hârtii de la un etaj la altul și nu oameni care au avut un bun parcurs profesional, cu performanțe și certitudini; dacă aș ști că TVR vrea să meargă mai departe în baza legii în care a funcționat până acum, ei bine, dacă aș ști că măcar una din toate astea se va întâmpla din nou, nu aș mișca nici un deget să salvez TVR. O instituție care nu e în stare să înțeleagă prin ce a trecut merită să moară.

Am răspuns că da, voi modera aceste ediții speciale. Am spus da fiindcă eu cred că Televiziunea Română poate avea un viitor bun, există resurse umane și tehnice pentru a depăși acest moment.

Eu îi dau o șansă Televiziunii Publice. Fii și tu alături de mine.

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

2 Comments

Lore
Reply February 29, 2016

Mi-ai adus aminte de un citat: "O tara care nu învata din trecutul ei, e condamnata sa il retrăiască " - la fel si cu televiziunea .
Oameni ca tine pot sa reînvie TVR ul!
Mult succes !

Iona Scobiola
Reply February 29, 2016

De aici din Kaiserslautern -Deutschland de unde domiciliez, te susțin cu tot sufletul deoarece ti-am urmărit frumoasele emisiuni când eram în românia !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *