My way. Berlusconi i se destăinuie lui Friedman


Când mi-a spus unul dintre mentorii mei, Valeriu Lazarov, că ”omul ăsta este genial” am fost foarte mirat – nu-mi puteam imagina cum ar trebui să fie cineva despre care însuși Lazarov spunea asta.

A continuat el : ”Și i-a dus acolo, pe pământul ăla unde nu exista nicio construcție, era un câmp, atât, un câmp, și a trasat cu piciorul niște linii – ”Uite, aici va fi bucătăria dumneavoastră! Gândiți-vă la micul-dejun pe care îl veți lua în familie în timp ce soarele se va juca prin perdelele dumneavoastra fine… Apoi veti păși pe hol de unde puteti intra fie in camera de zi, si aici si-a desfacut mainile ca sa arate o cat mai mare suprafata, fie, la stanga unde sunt cele doua dormitoare. Aveți copii?… Nu, i-au răspuns cei doi; dar avem în plan, a continuat ea, zâmbind. Perfect! a zâmbit și el. Cumpărând un apartament în acest bloc, și iar dădu cu mâinile prin aer, de data asta în sus și-n jos, veți fi la cinci minute de o grădiniță, de un mini-parc și de un supermarket pe care-l vom construi chiar mai repede decât acest bloc”Și uite așa, cu o capacitate uluitoare de a munci și de a convinge, a început drumul către ce e acum – cel mai bogat om din Italia. Crede-mă, Silvio Berlusconi era genial. Și a fost o treabă grozavă ca am lucrat împreună în televiziunea lui”.

Când am văzut într-o benzinărie cartea ”My way. Berlusconi i se destăinuie lui Friedman” am cumpărat-o imediat, având în minte această istorioară pe care domnul Lazarov mi-a spus-o acum mulți ani într-un restaurant madrilen.

Am citit-o și am descoperit în ea un personaj cu un traseu de viață uluitor, iubit de unii, urât de alții, un om care nu-și uită prietenii, fie că aceștia sunt oameni simpli, fie că se numesc Vladimir Putin sau George Bush. Un tip de poveste care a dat 700 de milioane de dolari (!!) pe cheltuieli de judecată în urma celor peste 60 de procese pe care le-a avut – da, in carte se explică și de unde vine temenul de ”bunga-bunga” – și continuă să plătească în urma divorțului 1,4 milioane de euro în fiecare lună, fostei sale soții. Din vremea în care a fost premier al Italiei sunt dezvăluite și istorii din spatele ușilor închise de la întâlnirile marilor oameni de stat, cei care decid să se întâmple lucrurile în lumea asta și, mai ales, cum anume…


O lectură care îmbogățește (sic!), o carte pe care o recomand: ”My way. Berlusconi i se destăinuie lui Friedman”

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *