La moartea Reginei Ana


România ar fi fost altfel, mai departe și mai la locul ei dacă ar fi rămas Monarhie după cel de-al Doilea Război Mondial.

Pușcăriile, teroarea, foamea și mizeria morală au ras demnitatea individuală și națională, au nimicit solidaritatea și s-a trecut cu buldozerul peste biserici, monumente, sate și cartiere. Început cu crime și terminat năclăit în sânge comunismul a pus România pe un drum de praf, care duhnește a mlaștină și a împuțiciune, plin de bălării, de scaieți și de iarba-dracului, într-o căruță mânată cu scârțâit de vizitii incapabili și nemernici — încă suntem pe acel drum și nu-i văd capătul.

Cei care au iubit, au luptat și au crezut în România aceea, cu Rege și Regină, nu mai sunt și nici nu ne-au lăsat înstrucțiuni despre cum ar trebui să fim să ridicăm o Țară și să ne salvăm pe noi înșine. Tocmai de aceea cred că dacă România ar redeveni Monarhie ar fi ca un cântec de drum lung la urechea surzilor.

 

(foto de pe www.romaniaregala.ro)

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

1 Comments

Sabau Ana Liana
Reply August 7, 2016

Ce as putea spune despre țară? Cel mai bine cunosc satul din care am plecat.Cunosc țăranii de multa vreme.Am cunoscut-o pe bunica si toată dragostea ei față de pământ. Pământul natal.Ceea ce se întâmplă acum pe pământurile noastre, depășește limitele normalului. Pare ca nimeni nu mai iubește nimic.Peste tot domnește o bătaie de joc față de orice si aproape oricine. Dar imi place dulceața vorbirii poporului acestuia. Imi place roua de pe iarba din curtea casei din sat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *