Hristos a Înviat!


Ce te face să crezi că El a-nviat?” se răstește Toma cel necredincios la Petru.

Și avea tot dreptul să știe asta în acele zile de tulburare și dezechilibru ale Apostolilor, imediat după răstignirea Mântuitorului.  Nerostit își puneau întrebarea asta și alții care fuseseră în preajma Lui – păi cum domnule, noi ne-am lăsat tot, neveste, copii, case, acareturi, te-am urmat și tu ce faci? Mori?… Mori așa, ca orice om?

Iar Petru, năvalnicul și temperamentalul Apostol Petru, ce-i spune calm Tomei?…. Zice ”Cred că a înviat, pentru că așa a spus El.” ….

În acest răspuns scurt, năucitor prin simplitatea lui, în acest pentru că așa a spus El stă esența creștinismului.

Există un singur adevăr care pleacă din inimă și de aceea nu poate fi probat cu nimic din ce este rațional : credința neclintită, dârză, fără șovăială că viața asta nu înseamnă tot.

Acesta este Adevărul și abia asta înseamnă Viață.

Hristos a Înviat!

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

2 Comments

Sorina Kvalheim
Reply April 15, 2017

Domnule Mircea Radu, nu v-am scris niciodata dar in seara asta minunata , citindu-va randurile ma simt datoare sa va replic...
Va admir din facultate.. Eram studente prin 1996 la Cluj si aveam o colega indragostita de dvs. Era, sigur, o flama studenteasca dar pe mine personal m-a facut sa va urmaresc evolutia de-a lungul anilor. Au trecut de atunci destui...
Ne-am imprastiat prin lumea larga, noi studentele vesele de alta-data..
Lumea s-a schimbat mult in aceste cateva decenii. Ne-am schimbat si noi. Ce e frumos in postmodernismul asta in care traim este ca putem atat de usor comunica.. Va pot trimite un gand ceea ce nu puteam face pe vremuri..
Scrieti frumos, cu bun simt si intotdeauna cu un mic talc.. Si cu atat de mult suflet. Imi provocati de multe ori un zambet si pentru asta va multumesc.
Va doresc Sarbatori pascale fericite si senine, alaturi de cei dragi! Si felicitari pentru fetita!

    Caravana
    Reply April 26, 2017

    Va mulțumesc, doamnă Sorina Kvalheim. Mă bucură ce îmi spuneți. Mă bucură nespus...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *