Cum am ajuns la Povești cu Gust


Proiectul nostru, Povești cu Gust, s-a născut din dorința de a întâlni oameni buni și locuri încântătoare, de a descoperi rețete, de a pune umărul la creșterea comunităților locale, dar și dintr-un soi de furie. Niciunul nu a găsit un răspuns satisfăcător la întrebarea ”Dacă noi, românii, avem cu ce, de ce noi nu?”

Dincolo de peisajele care-ți taie răsuflarea, România are o gastronomie de poveste. Și atunci de ce n-o știm mai deloc? Răspunsul e simplu și crud: pentru că noi înșine nu i-am dat deloc importanță. Am trecut pe lângă comori căscând gura la sclipiciuri, ne-am oprit la mici, sarmale, cârnați și ciorbă de burtă. Bune și astea, fără îndoială, dar e prea puțin. Putem de o mie de ori mai mult.

Nu în ultimul rând, am întrat în acest proiect datorită unor prieteni, creativi și serioși oameni de televiziune, Marius Toader și Adrian Robe, alături de care simt că pot descoperi legende și pot ajuta la creșterea unei comunități.

Alături de care pot spune cu talent Povești cu Gust.

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *