Brexit: Keep calm and carry on


52% dintre britanici au votat pentru Brexit, iar 48% pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Și asta în condițiile unei masive participări la vot (72%, cea mai mare rata de participare din anul 1992).

Deși avertizată de voci influente la nivel mondial în cazul ieșirii din UE – de la “un risc important pentru economia mondiala” (FMI) până la “Un Brexit ar putea marca inceputul distrugerii civilizatiei occidentale” (Donald Tusk, presedintele Consiliului European) – Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii ar fi fost auzită zicând oaspeților cu ceva timp în urmă, la un dineu: “Give me three good reasons why Britain should be part of Europe.”

UK a decis să iasă și nu știu dacă Europa se aștepta la asta.

Știu doar că este un moment istoric. Mai mult ca sigur și alte state importante vor dori, la rândul lor, referendum de tipul ”Should I stay or should I go”.

Nu pot să-mi dau seama, încă, dacă ăsta e sfârșitul Uniunii Europene. UK, nație puternică, mândră și vizibilă va merge mai departe pe principiul Keep calm and carry on, dar nu pot să nu mă întreb ce va fi cu România?…

Nimic după Brexit nu va mai fi cum a fost.

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

3 Comments

Camil
Reply June 24, 2016

Foarte elegant scris si foarte britanic spus !

    Caravana
    Reply June 24, 2016

    Mulțumesc, Camil.

Sorin
Reply June 24, 2016

Ii invita pe turci in Uniune?
Pleaca Olanda si Danemarca si este cam "bye bye" UE iar dupa asta vor spune grecii: "ahaaa, v-am spus noi sa ramanem la moneda noastra si voi sa ne mai dati bani din cand in cand"...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *