Abonamentul


Am fost acum cateva zile pe la tata – umbla prin niște fotografii vechi pe care le aranja, le împărțea pe categorii, le repartiza pe ani; apoi băga toate amintirile astea în plicuri pe care le scria cu pixul albastru și le punea unele peste altele.  Mi-a zis ca a găsit un abonament ITB, al meu, de când eram în școală și că nu se îndură să-l arunce dar nici nu are unde să-l pună că nu există categorie pentru așa ceva.

M-am uitat la abonament și mi-am adus aminte că-l făcusem la o gheretă de pe colțul unui magazin alimentar din Colentina, aflată lângă un chioșc unde un tip repara păpuși, umbrele și brichete – își băga mâinile și în ceasuri dacă-l rugai frumos.

Poza era făcută imediat după ce mă tunsese cineva iar hanoracul cu care eram îmbrăcat era bleumarin cu căptușeală verde – mama îl primise cadou pentru mine de la o doamnă care lucra la Circ. O văzusem și eu o dată… Era o femeie brunetă cu o gură cărnoasă cu colțurile ridicate, părea că îți zâmbește a subînțeles orice ai fi făcut sau ai fi zis,  cu fața lungă, stilul slim și cu părul împletit într-o coadă groasă, coadă de cal de tracțiune, genul adorat de fetișiștii care vor să fie încălecați si bătuți măr… Am întrebat-o pe mama ce face doamna aia la Circ și mi-a zis că înghite șerpi așa că am renunțat să mă mai duc să o văd, deși ne dăduse invitație în rândul întâi. Dar hanoracul mi-a plăcut și l-am purtat până când mi-a rămas mic.

I-am zis tatei că iau eu abonamentul ITB dacă mi-l dă – mi l-a dat; cred că a zis și mersi, în gând. Ajuns acasă l-am băgat într-un plic pe care am scris cu un stilou negru ”Mircea tuns, hanorac, Circ, șerpi”.

O să știu eu peste ani ce e acolo…

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *