EURO 2016: Italia a înfrânt Belgia


Belgia, cea atât de lăudată de comentatorii români încât părea că e deja în finală (la fel de grăbită mi s-a părut și presa engleză care, după meci, l-a numit pe Conte ”cel mai bun antrenor al EURO 2016”), a fugit aseară dintr-o parte în alta a terenului în zig-zaguri obositoare, într-o risipă inutilă de energie.

Italia, potrivit acelorași spicheri, era doar țara în care zece din zece au ureche muzicală și nouă ar putea cânta oricând într-un festival, a înghețatei și a motocicletelor Piaggio, țara în care toți bărbații se îmbracă cu gust și a discuțiilor interminabile între vecine, de la un balcon la altul, întinzând rufe deasupra unor străzi înguste…

Ei bine, țara asta a arătat că știe fotbal. Nu cum se joacă ci cum se gândește acest sport. Fără complicații, fără expuneri fornăite și plictisitoare în fața clasei, după un sumar de ”ce se dă și ce se cere” s-a trecut direct la demonstrație. Italia a predat mai puțin o lecție de fotbal cât una de cinism, de șiretenie și de eficacitate. Squadra Azzurra nu a bătut ci a înfrânt echipa Diavolilor Roșii.

Mult după ce se va fi stins ultimul bec peste Stades des Lumieres, vor rămâne datele statistice, posesia balonului, șuturile pe poartă, cine și cât a alergat pe teren, care, după cum mă așteptam, sunt în favoarea Belgiei. Quod erat demonstrandum.

 

(foto: goal.com și mirror.co.uk)

Mircea Radu
About me

Prezentator TV. Temperamental. Mă minunez. Scriu scenarii. Râd. Beau vin aspru și roșu. Fotografiez ce văd sau ce mi se pare că văd. Am făcut radio și am jucat într-un film. Ba nu, în două.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *